Följ Newsec

Campido går samman med Newsec

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2017 07:00 CEST

Newsec och Campido har kommit överens om att slå samman verksamheterna inom teknisk service och drift. Campido kommer därmed att byta namn och varumärke. Den nya organisationen plockar det bästa från de båda parterna och skapar förutsättningar för att utveckla ett serviceerbjudande i högsta klass.

Den sammanslagna verksamheten kommer att ha ca 130 medarbetare, omsätta drygt 150 miljoner kronor och ledas av Jesper Kronstrand från Newsec.

”Campido är ett strategiskt tilläggsförvärv och ger oss bättre förutsättningar att jobba med ständigt förbättrad service och mer effektiv processtyrning. Vi har en ambition att ta ytterligare marknadsandelar och med sammanslagningen med Campido rör vi oss i rätt riktning”, säger Jesper Kronstrand, chef Newsecs svenska verksamhet inom teknisk service och drift.

Newsec och Campido har liknande värderingar och därmed goda förutsättningar att dra nytta av att arbeta sida vid sida, något som var en viktig parameter i förhandlingarna.

”Campido har en bra position i Stockholmsregionen men vi vill gärna växa och bli större i resten av landet. Newsec har ett starkt varumärke och kommer att kunna hjälpa oss att ta klivet ut på nya marknader. I och med sammanslagningen står vi gemensamt ännu starkare, redo att möta de utmaningar som vi ställs inför. Inte minst inom kompetensförsörjning som är en av branschens största utmaningar”, säger Fredric Landell, grundare Campido.

Den sammanslagna verksamheten har en tung kundportfölj med några av Stockholms mest prestigefyllda hotell och köpcentrum samt länets busstrafik. 

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster. Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1000 medarbetare fördelade på 33 kontor. Newsec har ca 260 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 500 000 kvadratmeter, genomför transaktioner om mer än 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1000 miljarder kronor. Tack vare stora volymer, lokal närvaro samt bredd och djup inom olika verksamheter besitter Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Marknadsrapporten Newsec Property Outlook har publicerats sedan 2001. Ladda ner den senaste rapporten på www.newsec.com/npo

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera